Feburár 22-én mutatják be a Spirit Színházban Lorca utolsó nagy művét, a Bernarda Alba háza című előadást. A darab nyolc nő éveken át tartó bezártságát járja körül, annak minden feszültségével. Mit mondanak a színészek a próbafolyamatról és az előadásról? Mit gondolnak Lorca üzenetéről? Összeszedtük színészeink véleményét.

Trokán Anna: “A ki nem mondott feszültségek drámája”

Trokán Anna neve sokaknak lehet ismerős, hiszen a magyar színésznő 2004 óta első gyermeke születéséig igen aktívan szerepelt a magyar színpadokon. Most a Spirit Színházban édesanyjával, Papadimitriu Athinával játszik Lorca utolsó drámájában. A Bernarda Alba háza című előadásban Adela, a legszebb és legkisebb leány karakterét kelti életre.

Voith Ági: “Megörültem a feladatnak!”

Voith Ági Jászai Mari-díjas magyar színésznő, rendező, érdemes művész. A Spirit Színházhoz Czeizel Gábor kérésére csatlakozott, elmondása szerint nagyon örült a felkérésnek. Az előadásban Maria Josefát, Bernarda anyját alakítja, aki felett már eljárt az idő, a bezártságból egyre inkább kitörni akaródzó tehetetlenségét a legváratlanabb pillanatokban zúdítja a családra.

Nagyváradi Erzsébet: “Meg kell találnunk azt a pontot, hogy a mi Bernardánk miben lesz más.”

A család szolgálója szerepében Nagyváradi Erzsébet lép színpadra február 22-én. A cseléd szava sokat ér, hiszen Ő az egyetlen, aki kiléphet a börtönből és tarthatja a kapcsolatot a külvilággal.

Papadimitriu Athina: “Az a legfontosabb, hogy megtaláljam ennek az asszonynak az esendőségét…”

Athina alakítja Bernarda Alba-t, a darab főszereplőjét. Férje halála után az akkori hagyományoknak megfelelően, nyolc év gyászra ítéli családját. Az ajtók bezáródnak, sötétség és nyomorúság ereszkedik a házra.

Bemutató február 22-én!

Csatlakozz hozzánk a Bernarda Alba háza című előadásunk bemutatójára a Spirit Színházban!
JEGYVÁSÁRLÁS