Rozgonyi Ádám neve sokaknak a Barátok közt vagy a Família Kft. stáblistájáról lehet ismerős, azonban kevesen tudják, hogy színházi rendezőként is dolgozott már. 1998-ban Psota Irén szereplésével rendezte F. Dürrenmatt – Az öreg hölgy látogatása című előadást, most azonban újra Dürrenmatt darabja került kezei közé.

Rozgonyi Ádám 2015-óta volt kreatív producere a Barátok közt című magyar televíziós sorozatnak, azonban 2018-ban színházi rendezőként tűnik majd fel a Spirit Színházban.

Nem először találkozik Dürrenmatt világával

Színházi rendezőként nem először találkozik a nagyközönség Rozgonyi Ádám gondolkodásával. Rendezett már komédiát, drámát, sőt, 1998. szeptember 27-én még egy Dürrenmatt darabot is bemutattak, miben Psota Irén játszott.

2018-ban szintén egy Dürrenmatt darabot rendez Sztárek Andrea, Simonyi Krisztina, Gubík Ági, Varju Kálmán, Jantyik Csaba, Perjés János, Zsiga László, Perjési Hilda és Somorjai Tibor szereplésével, ahol három – magát tudósnak képzelő – beteg különös történetét követhetjük végig.

A Les Cherisiers elmegyógyintézetben az egyik beteg, aki Einstein-nek képzeli magát megfojtja az ápolóját. A felügyelő megérkezik, helyszínel, közben kifaggatja az ott dolgozókat. Kiderül, hogy egy másik beteg, képzete szerint Newton, aki igazából Einstein, csak Newtonnak adja ki magát, hogy meg ne bántsa fizikustársát, korábban már megfojtotta az ápolóját az állólámpa zsinórjával. Az elmeosztályon amúgy három beteget ápolnak: Einsteint, Newtont és Möbiust. Mindhárom embernek megvan a saját hülyesége. Einstein folyton hegedül, Newton iszik, Möbiusnak pedig megjelenik látomásként Salamon király.

 

Premier!

F. Dürrenmatt – A fizikusok című előadás bemutatója 2018. január 23-án lesz a Spirit Színházban Budán, a Margit híd lábánál.