Csin-csin – koccan össze két pohár, hatodszor az este alatt. Az alkoholizmus a mai napig töretlen erővel lép be családokba, tesz tönkre karriereket és csábít rossz útra tehetséges fiatalokat. Nem kell az Eiffel torony aljáig utaznunk, hogy magatehetetlen, összetört sorsokkal találkozzunk. Nézzünk együtt a pohár aljára?

A Spirit Színház nem csak azért kedvelt helye a nézőknek, mert a sikerdarabok – jelzőjükhöz híven – töretlenül tündökölnek, hanem azért is, mert szemrebbenés nélkül tartanak olyan tükröt a nézők elé, amibe nagy ritkán mi magunk sem merünk belenézni.

A női alkoholizmus témáját körüljáró Francois Billetdoux keserű komédiája a harmonika-szó vidám felhangjai mellett megjeleníti a Blaha Lujza téri aluljáró hangulatát. Vajon hányadik pohár tünteti el végleg belőlünk az emberséget?

Pamelát férje megcsalja Cesareo feleségével. Párizsban vagyunk, a Fény városában… fény, harmonika, Piaf és Aznavour. És a bárok… ahol egyre sűrűbben találkozgatnak. A felejtésre és a bosszúra mi való? Az ital. Egyre többet hangzik el a nő szájából is: “Ne igyunk egy kortyocskát?”

Egy pohárral indulás előtt?

mental_v2A Nézőpontváltó Egyesület és a Spirit Színház összefogásának szülötte a MENTÁLszínház sorozat, melynek keretein belül az adott pszichológiai betegséget bemutató darab színészei, a téma szakértője és a nézők tucatjai között kialakuló bensőséges párbeszédre hívjuk az érdeklődőket.

2017. március 24-én, pénteken, 19 órai kezdettel lép a színpadra Perjés János, Nagyváradi Erzsébet, Lazók Mátyás és Babicsek Bernát, hogy egy olyan előadást hozzon a budai színház nézői elé, ami nem csak egy elmesélhető történetet, de nem egy csontvelőig hatoló igazságot is hordoz; a függőségből csak akkor van kiút, ha látjuk, mit teszünk magunkkal.

A Hajdú László rendezte CSIN-CSIN előadás után, Szily Nóra vezetésével veszi kezdetét az a beszélgetés, ami remélhetőleg sok nézőnk kérdéseit megválaszolja. A téma szakértője, Dr. Funk Sándor neurológus, pszichiáter- és addiktológus szakorvos lesz, akitől bátran kérdezhetnek vendégeink is.