„Ez egy nagyon merész darab, nagyon szemtelen darab, nagyon szabad szájú darab[…]” – vezeti fel Bányai Gábor interjúnkat a CLOSER rendezése után. A Spirit Színház Nyári Játékok előadása nem csak a bravúros színészi játék, de a téma könyörtelensége miatt is kihagyhatatlan!

Saját magunk önzősége, azok a hazugságok, melyekkel magunkat ringatjuk, előbb utóbb visszaüt. Hányszor tesszük fel magunknak a kérdést, a szerelem miért nem elég? A világhírű film színpadi változata két szerelmi háromszöget mutat be közvetlen közelről. A színház különlegessége, hogy a nézők karnyújtásnyira figyelhetik a színen történteket, így egészen biztos, hogy senki nem marad ki a történésekből.

Közelebb – egymáshoz vagy magunkhoz?

Szakítás után van, hogy egy másik kapcsolatba megyünk. Akad olyan is, ahol eleve azért szakítunk, mert megtaláltuk a hozzánk illő párt – egy darabig. Az élet – főleg a szerelmi élet – ugyani nem fekete és fehér. Sokan ugrálnak kapcsolatból kapcsolatba, de a végén mindenki csak egy kérdést tesz fel: nem volt elég?

A CLOSER című darab sikere abban rejlik, hogy nyersen, mégis érthetően adja elő az élet nagy igazságait; önmagunk elől nem menekülhetünk el, nem dughatjuk homokba a fejünket. A darab nem nélkülözi az emberség jellemzőit sem, így a gyengébb idegzetű nézőinknek nem ajánljuk. A darabban trágár kifejezések hangoznak el!

Testhez álló közelség

Perjés János, Nagyváradi Erzsébet, Ozsgyáni Mihály és Marjai Virág kelti életre a szereplőket, a darabot Bányai Gábor rendezte. A különleges színpadi tér és a zenei választék is arra ösztönzi a nézőt, hogy alkossa meg a saját valóságát. Képzelje el a történetben önmagát vagy ismerőseit.

Aki szerelmes, jól is hazudik?

Mindenki hazudik. Így, vagy úgy, de becsapjuk a másikat. A szerencsésebbek apróságokban, a vakmerőbbek eget rengető történetekben. A darabban a két szerelmes pár is ezt teszi. Először csak párjuknak, aztán már egymásnak is. Végül persze minden hazugság kiderül és az ember egyedül marad – vagy mégsem?

CLOSER a Nyári Játékokon!

Előadások időpontja és helyszíne

 1. július 04. (kedd) 21:00
  Spirit Színház
  Jegyvásárlás
 2. július 05. (szerda) 21:00
  Spirit Színház
  Jegyvásárlás
 3. július 06. (csütörtök) 21:00
  Spirit Színház
  Jegyvásárlás