Angliában járunk, a szürkeség elfojtott magányában, ahol a 17 éves Alan brutális módon megvakít hat lovat. Az anyagi kár mellett a fiú lelke is az árnyba vész. Dysart, a neves pszichiáter veszi kezelésbe a fiút, de kettejük kapcsolata egészen más utat vesz: keserű játékokat vívnak egymás titkainak felfedéséért.

Peter Shaffer világhírű drámája a kamasz fiú, Alan Strang (Varga Ádám) és a neves pszichiáter, Martin Dysart (Perjés János) különös kapcsolatát mutatja be. A macska-egér játékhoz hasonlóan a fiú és orvosa olyan titkokat fejtenek fel egymás segítségével, melyek az egész életüket – és tetteiket is értelemmel ruházza fel.

Emberség, embertelenség, vallás és fanatizmus

A darab nem csak a két főszereplő kapcsolatát mutatja be, de feltesz olyan kérdéseket is, melyekre a nézőknek legbelül érdemes válaszolniuk: mekkora hatása van a szülői tetteknek a gyermek lelkére? Meddig hazudhatunk, és meddig vagyunk képesek elnyújtani emberségünk határát? Megmenthető-e az, aki nem kér segítséget?

Equus a Nyári Játékokon!

A Spirit Színház Nyári Játékok programsorozat második nyári bemutatója Peter Shaffer drámája. Ismerd meg a darab részleteit és vásárold meg a bemutatóra szóló jegyed még ma!