Sándor Pál magyar filmrendező, forgatókönyvíró és producer. Jelentősebb díjai között sorakozik a Balázs Béla-díj, a Kossuth-díj, de magáénak tudhatja az Érdemes művész és a Kiváló művész kitüntetéseket is. Most a HétfőBűn színházi talkshowban beszélget Bányai Gáborral.

Sándor Pál neve legtöbbünknek a De kik azok a Lumnitzer nővérek?, a Hasutasok és a Csapd le csacsi filmekből ismerhetjük, ezekben producerként közreműködött.

Érettségi után a filmgyárban dolgozott laboránsként és felvételvezetőként. 1959-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. 1964-ben végzett Herskó János osztályában rendezői szakon. MAFILM-státuszával egy időben tagja lett a Balázs Béla Stúdiónak is. 1989 óta a Novofilm vezetője, producer.

Az utóbbi években újra a forgatás lett élete középpontja, hiszen 2018-ban jelenik meg többek között Rudolf Péter, Nagy-Kálozy Eszter, Hegedűs D. Géza, ifj. Vidnyászky Attila szereplésével a Vándorszínészek című film. Az 1840-as években játszódó kosztümös film egy színtársulat külső és belső utazásának humorral és iróniával átszőtt története. A forgatókönyvet Sándor Pál, Szekér András és Péterfy Gergely közösen jegyzi.

Sándor Pált Bányai Gábor látja vendégül 2017. december 11-én. A talkshow házigazdája minden hónapban egyszer a tulajdonságok boltját nyitja meg, ahova vendégei nemcsak bűneiket, hanem megváltásaikat is elhozhatják.

Csatlakozz a beszélgetéshez!