A Margit híd budai hídfőjénél lévő Spirit Központban lévő teátrum őszi bemutatói között klasszikusok, tabutémák és fergeteges komédia várja a nézőket.

Első Nyári Játékok sorozatunk mellett, – ahol három előbemutató is felsorakozott –  megkezdtük az őszi bemutatók próbáit – mondja Perjés János, a színház alapítója.

Izgalmas, a mindennapi emberi helyzeteket, problémákat bemutató, feldolgozó előadásokkal készülünk. A “törzsvendég” művészek (Hegyi Barbara, Igó Éva, ifj. Jászai László) mellett bemutatkozik nálunk Orosz Ákos, Varju Kálmán és visszatér Sztárek Andrea is.

Szeptemberben Albee ritkán játszott, az élet értelmét kutató Tengertánc c. művét Bányai Gábor rendezi. Ezt követi Besenyei Zsuzsanna rendezésében a Fellini: Országúton c. filmjéből készülő adaptáció. Októberben Jantyik Csaba vezetésével jön Steinbeck: Egerek és emberek c. darabja, majd egy angol komédia az elfogadásról és az egymás mellett élésről Nagyon Nagy Ő címmel. Ezt és a decemberi, a Szepes Mária életét feldolgozó Ne kérdezd ki voltam előadásunkat Czeizel Gábor rendezi.

November végén egy friss magyar könyv színpadi ősbemutatóját tartja a színház. Perjés János kelti életre Josef Mengelét, a Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje c. művéből készülő adaptációban. A monodrámát Bányai Gábor állítja színpadra.

Különleges, tematikus talkshow sorozaton vehetnek részt a nézők, színházi keretek közt, felváltva Gundel Takács Gábor, Hegyi Barbara, Bányai Gábor és Perjés János vezetésével.

Október 2-án mind a négyen színpadra lépnek, bemutatva az általuk vezetett műsorok tematikáját.

“Vendégeink – mondja a színész-direktor, már a belépéskor az este hangulatába csöppennek, élő zongoraszóval az egész ház életre kel.”