Varga Ádám, a Spirit Színház Nyári Játékokon bemutatott Equus című darab főszereplője beszél a családról és a barátságokról. A darabban Alan Stranget alakítja, aki kamaszként brutális módon megvakít hat lovat. Hogy miért? A darab pszichiátere is erre keresi a választ. 

Vád alá helyeznek egy 17 éves fiatalembert, aki brutális módon megvakított hat lovat az angliai Hampshire-ben. Az ügyészségen dolgozó fiatal nő felkeresi barátját, Martin Dysartot, a neves pszichiátert, s megkéri foglalkozzon a fiúval.

Martin Dysart pszichiáter feladata feltárni az utat, ami a szörnyű bűntettig vezetett. A kezelések során a fiú és Dysart idegölő csatákat vívnak, hogy megismerjék egymás titkait. De végeredményben ki kinek a páciense?

Macska-egér játék a Spirit Színházban

Alan és Dysart harca igazi küzdelem, hiszen a pszichiáter a maga boldogságához keresi a kulcsot, míg Alan személyisége szépen lassan irigylésre méltó, érdekes terep lesz a doktornak. Mindkét szereplő küzd a saját démonai ellen. Gyógyítható-e a vágy? Mi történik, ha az embertől elveszik a hitét?

Equus – a sikerdarab a Nyári Játékokon!

Peter Shaffer regényének színpadi adaptációja június 20-án kerül bemutatásra a Spirit Színház Nyári Játékok programsorozat keretein belül. A darab egymást követő napokon háromszor kerül színre, így aki a bemutatóra már nem tudott jegyet venni, 21-én és 22-én is láthatja a darabot.