Egy jó kapcsolat alapja az őszinte és nyílt kommunikáció, de vannak olyan témák, amiket a párunkkal nem tudunk megbeszélni. Ilyen például az, hogy milyen 37 éven át viszonyt ápolni, évente csak egyszer találkozni Az igazi-val. Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt 2. című előadásának története mögé néztünk. Olvasd el, mit találtunk!

Barnard Slade a ma is élő – 87 éves – írónő történetét 1974-ben mutatták be, s akkora sikert aratott, hogy a második rész megírása már-már kötelesség volt. A történet első fele a 20-as éveiben járó Doris és George egymásra-találásának meséjét mutatja be, míg a második rész a 40-es, 50-es éveiben járó főszereplők különös kapcsolatát járja körül. A sztori egyszerű, Doris (Gubík Ági) és George (Perjés János) 37 éven át tartó kapcsolatát írja le; évente csak egyszer, az otthontól távol, egy hotelszobában lehetnek egymáséi, az év többi napján a családjuknak, férjüknek, munkájuknak élnek. Kettejük különös kapcsolatát járhatjuk körül a boldog pillanatoktól a legrosszabbakig.

Nézzünk be a színfalak mögé!

A történet egy színházi előadás alatt igen csak vicces, izgalmas és felejthetetlen jeleneteket eredményezhet, de a való életben az ilyen mesék mögött sokkal több kínlódás, gyávaság, hazugság és félelem lakozik. Doris és George szerelme talán azért tarthat ki ilyen sokáig, mert évente csak egyszer találkoznak – azért így kicsivel könnyebb a kapcsolat, mint ha együtt él az ember a párjával.

A két főszereplő történetét remekül bemutatja a Spirit Színház előadása, azonban arról kevés szó esik, mi történik otthon, az együtt töltött hétvége után.

Akár hogy is nézzük, a 37 éven át tartó kapcsolat egy viszony, azaz megcsalás. George ugyan már özvegy, de Dorist otthon várja a család és a férj. Legyen csak egyetlen hétvége egy évben, ez akkor is ellene megy annak az alap igazságnak, hogy a jól működő kapcsolat alapja a bizalom. Persze lehetne fejtegetni az okokat, hogy miért is megy bele a két szereplő ebbe az évenkénti kiruccanásba, de egy valami egészen bizonyos: utána a szégyen, a paranoia, a bűntudat a társunk. Legalábbis akkor, ha otthon valakinek hiányzunk.

Doris (Gubík Ági) és George (Perjés János) szerelme ugyan évtizedekig kitart, de az idő felettük is eljár. A két 50-es éveiben járó ember már szembetalálkozik a betegségek veszélyeivel, az öregedés jeleivel, a ráncokkal, a látás megromlásával vagy azzal, hogy már nem is olyan egyszerű lehajolni.

Ahogy halad az idő és fakulnak az emlékek, egyre inkább előtör belőlük az egymás iránt érzett szerelem végtelen ereje. Az élet nem hagy nyugtot senkinek, így a történetben még egy nagy betegséggel is szembe kell nézniük – immáron kéz a kézben, hiszen Doris és George a történet végén boldogan élnek, míg meg nem halnak…

Gubík Ági és Perjés János játékát Sztárek Andrea rendezte

A Spirit Színházban 2017-ben, a Nyári Játékok során mutatták be a darabot, amiben Doris szerepét a Barátok közt című sorozatból jól ismert Gubík Ági, míg George alakját Perjés János, a Spirit Színház és Központ alapító igazgatója és színésze játssza. Az előadást Sztárek Andrea rendezte, aki ebben az interjúban beszélt a közös munkáról és a darab mondanivalójáról.

Régi szerelmesek találkozása a Spirit Színházban

Csatlakozz a Jövőre, veled, ugyanitt 2. című előadásunk nézőihez és fejtsd meg a hosszú házasság titkát Doris és George történetével!
Jegyvásárlás